Annonse: Tur til L.A. sponset av NYX Professional Makeup

I Los Angeles tok NYX Professional Makeup til The Broad Museum for å finne inspirasjon. De stengte ned hele museumet kun for oss! Jeg har ikke vært mye på museum gjennom årene. Helt ærlig synes jeg det er fascinerende, men jeg forstår meg bare ikke på mye av det. “Hva i alle dager skal det forestille, da?” Ifjor var jeg på MoMa i New York helt alene, og ga opp etter en halvtime. Denne gangen var det imidlertid annerledes, fordi vi hadde vår egen guide som kunne forklare kunststykkene og hva kunstneren tenkte. Det gjør det SÅ mye mer interessant.

Min favoritt var selvfølgelig installasjonen på det øverste bildet. Man fikk 45 sekunder inni en speilsal hvor det henger en haug små LED-lys – som skaper en fantastisk infinityillusjon. Så vakkert. Og definitivt major inspo – hei glitter og gemstones.

English: In Los Angeles Nyx Professional Makeup took us to The Broad Museum to get inspo. They shut down the entire museum just for us! Having our own guide made the experience so interesting, I loved hearing stories behind the pieces. My fave was the LED installation, so beautiful. And major inspo for sure.

Det var noen fantastiske skulpturer og malerier på museet av kjente kunstnere som Andy Warhol. Jeg ble personlig inspirert av blåfargen i den store “ballonghunden” til min sminkelook – som faktisk er laget av stål i støpeform og i realiteten veier over 250 kg. Pop art ble faktisk til for å spare blekk! Jeg har alltid lurt på hvorfor de benyttet prikker på den måten. Ved å trykke blekket i prikker bruker man mye mindre, men oppnår likevel en illusjon av at fargen er heldekkende. Så smart.

English: Did you know pop art was started to save ink? I always wondered why they did that. Fascinating. 

Kunstvitere hadde ikke troen på at disse trykkene skulle bli verdt noe når de ble laget. Ekteparet Broad (som i The Broad Museum) vurderte å kjøpe hermetikkboksbildet for $250 på den tiden, men droppet det. Bildet endte opp med å bli vanvittig mye verdt, og ekteparet endte opp med å kjøpe det mange år senere for en veeeeldig høy sum. Smell. 

Fine Linda Hallberg foran hennes favoritt-piece.

Beautiful Linda Hallberg in front of her favorite piece.